Clujul este cunoscut pentru diversitatea gastronomică și atmosfera vibrantă, iar pentru iubitorii de pizza, există locuri unde gustul autentic al Italiei este la el acasă.
Fie că ești un fan al unui aluat subțire și crocant sau al unui topping savuros, în multe restaurante din Cluj vei găsi pizza preparată după tradițiile italienești, cu ingrediente proaspete și de calitate.
Pizza ca în Italia, la Cluj
Un internaut a întrebat pe o rețea de socializare unde poate mânca o pizza „adevărată” ca în Napoli.
Printre recomandările făcute de clujeni se află restaurantele:
1. Pizzeria D’Autore
Pizzeria D’autore s-a născut din pasiunea pentru preparate culinare autentice din bucataria italiană.
Pizzeria se află pe Calea Turzii, nr. 123, cartierul Zorilor, Cluj-Napoca.
Program:
Luni – Duminică: 12:00 – 22:30
2. Pizzeria Golosa
Dacă sunteţi în căutarea unei experienţe culinare diferite, atunci trebuie să încercaţi pizza de la Golosa. Fiecare pizza este bogată în compoziţie, iar proporţia între blat şi ingrediente este echilibrată.
Pizzeria se află pe strada Muncitorilor, nr. 8, Florești.
Program:
Luni: închis
Marţi – Vineri: 16:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 12:00 – 21:00
3. Pizzeria Napoli Centrale
Pizzeria Spaghetteria Napoli Centrale este pioniera bucătăriei cu specific italianesc din orașul Cluj-Napoca, încă din anul 1998. Originalitatea gustului bucătăriei Italiene este succesul pizzeriei, fiecare produs având savoarea autentică a unei plimbări pe străzile din minunatul oraș Napoli.
Pizzeria se află pe strada Dobrogeanu Gherea, nr. 17, Cluj-Napoca.
Program:
Luni – Vineri: 10:30 – 23:00
Sâmbătă – Duminică: 11:00 – 23:00
4. Pizzeria Dino
Pizza Margherita de la pizzeria Dino demonstrează că simplitatea poate avea un gust incredibil atunci când ingredientele sunt de calitate.
Pizzeria se află pe strada Plopilor, nr.2, Florești.
Program:
Luni: închis
Marți – Vineri: 11:00 – 22:00
Sâmbătă – Duminică: 14:00 – 22:00
5. Raio Pizza
Cei de la Raio Pizza folosesc doar ingrediente italiene pentru a obține cea mai aromată și delicioasă pizza. Ai de ales între mozzarella Fior di Latte sau Buffala, alături de parmeggiano Reggiano și Gorgonzola dolce. De asemenea, ai de ales între prosciutto crudo sau cotto, salami Napoli dolce sau Spianata picant.
Pizzeria se află pe strada Lunii, nr. 8, Cluj-Napoca.
Program:
Luni – Joi : 11:00 – 20:30
Vineri – 11:00 : 21:00
Sâmbătă – Duminică : 12:00 – 21:00
6. Il Forno – Pizza Napoletană
Il Forno este locul din centrul Clujului, unde iubitorii de pizza găsesc pizza napoletană. Pizza se coace în cuptorul Visciano, un cuptor special, un brand cu tradiție și recunoscut la nivel mondial în prepararea pizzei.
Pizzeria se află pe strada Memorandumului, nr. 2, Cluj-Napoca.
Program:
Luni – Joi: 11:00 – 23:00
Vineri – Sâmbătă: 11:00 – 23:00
Duminică: 11:00 – 23:00
7. Storia Cucina Centrale
Cei de la Storia Cucina Centrale spun că buna dispoziție și mâncarea delicioasă din pizzeria lor fac oaspeții să se simtă ca acasă.
Restaurantul se află pe strada Eroilor, nr. 378, Florești.
Program:
Luni – Duminică: 11:00 – 23:00
8. Visto
Pizzeria Visto este dedicată pasionaților de pizza pe vatră care respectă exigențele bucătăriei napoletane.
Pizzeria se află pe strada Răsăritului, nr. 25, Cluj-Napoca.
Program:
Luni – Duminică: 11:00 – 22:00
9. Pasquale Cluj
Pasquale te așteaptă cu o atmosferă cozy și relaxantă, cu preparate de inspirație italienească, cocktailuri, bere draught Warsteiner, dar și un meniu de brunch care nu te poate lăsa indiferent.
Restaurantul se află pe strada Napoca, nr. 27, colț cu strada Potaissa, Cluj-Napoca.
Program:
Luni: închis
Marți – Duminică: 10.00 – 22.00
10. Bruto
Bruto este locul în care te vei întâlni cu toți oamenii faini cu care ai lucrat sau lucrezi, pe care îi iubești sau i-ai iubit, cu care ai vrea să (mai) povestești la un pahar de vorbă. Găsești mâncare bună și băutura de calitate.
Restaurantul se află în Record Park Onisifor Ghibu, nr. 20, Cluj-Napoca.
Program:
Luni: 11:00 – 15:00
Marți: 11:00 – 15:00, 17:00 – 00:00
Miercuri – Vineri: 11:00 – 15:00, 16:00 – 00:00
Sâmbătă: 9:00 – 00:00
Duminică: închis
Ce nu știai despre pizza napoletană?
Pizza napoletană este originară din orașul italian Napoli.
Ea se prepară cu ingrediente simple: un aluat de bază, roșii, brânză mozzarella, busuioc proaspăt și ulei de măsline.
Una dintre definițiile caracteristice ale pizzei napoletane este că ea are adesea mai mult sos decât brânză, potrivit chilipepper.ro. Având mai mult sos decât brânză are miezul aluatului umed, iar felia de pizza nu este tare, așa cum e la pizza clasică.
De asemenea, pizza napoletană se coace la temperaturi foarte ridicate, de 420-480 grade Celsius, dar nu mai mult de 90 de secunde.
Variantele pizzei napoletane:
- Pizza marinara: roșii, usturoi, oregano, ulei de măsline extravirgin. A primit acest nume de la faptul că era preparată de „la marinara” (soția marinarului) pentru bărbatul ei care se întorcea de la pescuit în Golful Napoli.
- Pizza margherita: roșii, mozzarella proaspătă, tăiată felii, busuioc proaspăt și ulei de măsline extravirgin. A primit numele de la brutarul Raffaele Esposito care lucra la pizzeria „Pietro… e basta cosi”, din Napoli. În 1889, brutarul a preparat o pizza pentru regina Margherita, aflată în vizită alături de regele Umberto I. Pizza preparată special reflecta steagul italian: roșu (roșiile), alb (mozzarella) și verde (busuiocul).
- Pizza margherita extra: roșii, felii de mozzarella di Bufala, busuioc proaspăt, ulei de măsline extravirgin.
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile