Dacă mănânci gluten-free înseamnă că ai eliminat glutenul din alimentație.
Glutenul este o proteină întâlnită la grâu, orz, secară și alte cereale.
Unde găsești preparate gluten-free în Cluj
O persoană care locuiește în Cluj-Napoca a întrebat pe o rețea de socializare unde poate să găsească preparate fără gluten în restaurantele din oraș.
Ce restaurante cu produse gluten free cunoașteți
byu/australianhu incluj
Deși sunt puține locuri, există însă câteva variante, potrivit recomandărilor clujenilor:
„Dacă e vorba despre alergie sau boala celiacă atunci ca și recomandări:
- pizza da Giulia (magazin pe Barițiu și îi găsești și pe site-ul lor iar livrarea o fac ei) – pentru pizza, focaccia, pâine în unele zile alea săptămânii cu comanda în prealabil.
- Gustusor – pe Titulescu, la ei pe site sau pe bolt/glovo pentru – pâine excelentă, prăjituri, cornulețe, chifle pentru burgeri, torturi
- Artigiani del gusto – de cumpărat, nu servesc, pentru paste și spaghete de la firma Rummo, care sunt cele mai aproape de pastele adevărate ca și gust și textură
- Supermarketuri unde sunt tot felul de produse la raioanele de «fără gluten» «bio» «dietetice»
Dacă e vorba doar despre preferințe alimentare:
- Atelier dulce amărui – pentru deserturi raw vegane, fără zahăr, fără gluten (dar nu certificate)
- Delicii sănătoase – tot pentru deserturi
În rest legat strict de ce ai întrebat tu, nu prea sunt variante de restaurante în Cluj care să servească preparate fără gluten”, a scris un cititor.
Totodată, au fost oameni care au recomandat și GlutenGuard, care se găsește pe aplicația Bolt Food.
„Paste fără gluten am văzut la kaufland. Au paste de tot felul din porumb. Am luat să gust, eu nu am restricții alimentare. Sunt chiar bune.
Și la Lidl sunt paste fără gluten. Alea Free Form. Au un pachet portocaliu”, au mai scris alți clujeni.
Beneficiile preparatelor fără gluten
Mulți oameni se simt inconfortabil după ce consumă alimente care conțin gluten, iar cea mai severă reacție este boala celiacă, de care suferă 1% din populație, potrivit doc.ro.
Beneficiile stilului de viață fără gluten:
- Poate ameliora simptomele digestive
- Poate crește nivelul de energie
- Poate reduce inflamația cronică la cei cu boală celiacă
- Te poate ajuta să pierzi în greutate
Alimente pe care le poți consuma:
- Carne și pește
- Ouă
- Lactate
- Fructe și legume
- Hrișcă, porumb, mei, ovăz (dacă scrie pe etichetă că sunt fără gluten)
- Făină de cartofi, porumb, de năut, de soia, migdale, cocos sau de tapioca
- Nuci și semințe
- Unturi și uleiuri
- Ierburi și condimente
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile