Emil Boc și-a prezentat punctul de vedere cu privire la o dezbatere lansată de Claudiu Salanță, arhitectul-șef al județului Cluj.
Potrivit arhitectului-șef, există o legătură directă între prețurile mari ale locuințelor din Cluj-Napoca și aglomerația mare din trafic.
Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Claudiu Salanță scrie că, deși Cluj-Napoca pierde locuitori într-un ritm accelerat, traficul a devenit mai aglomerat ca oricând. Potrivit datelor recensământului din 2021, populația municipiului a scăzut cu 11,7% în doar un deceniu, ceea ce înseamnă aproape 38.000 de persoane.
Însă oamenii care au ales să plece din Cluj-Napoca, s-au mutat în comunele din proximitate, acolo unde prețurile sunt mai accesibile: Florești, Apahida, Baciu, Feleacu, Chinteni, Ciurila.
Îți poți spune și tu părerea AICI!
Claudiu Salanță scrie că multe dintre apartamentele din Cluj-Napoca ar fi cumpărate în scop investițional, nu pentru locuire reală.
„Când orașul e prea scump pentru locuitori și devine o speculă de investiții, apartamentele fiind tranzacționate într-un procent mare în scop investițional și nu în scopul necesităților de locuire, atunci locuitorii caută soluții mai ieftine și asta conduce la probleme de trafic. Cred că municipiul are nevoie de a urbaniza terenurile din intravilan, și asta urgent. Cu cât prețurile sunt păstrate sus, cu atât vor fi mai mari problemele de trafic”, a explicat Claudiu Salanță.
CITEȘTE AICI ÎNTREAGA POSTARE.
Ce spune Boc?
„România a pierdut 4 milioane de oameni. Clujul nu a pierdut nimic. Suntem singurii. Datorită dezvoltării necontrolate în zona periurbană (…) noi punem compasul și vedem – ai grădiniță, ai școală, ai transport în comun (…) dar nu construiești bloc lângă bloc. Acum plătim oalele sparte ale unor administrații. Am încercat întotdeauna să prioritizăm interesul public. Știți că în Zorilor nu am mai făcut bloc de 14 etaje, am expropriat și avem parc. În urma deciziei mele, m-au bombardat, au finanțat campanii împotriva mea, și dacă mă întâlnesc cu inamici îi respesct, stau de vorbă la o cafea, chiar dacă suntem în interes administrativ, dar totul în limitele legii.
E bună discuția asta. Noi avem cartierul proiectul Sopor, un cartier ca la carte. Rămân la părerea că dezvoltarea metropolitană a Clujului, împreună cu trenul metropolitan, care va intra înainte de Paști într-o comisie inter ministerială, combinate cu centura metropolitană, vei avea extinderea ariei de calitate și la prețuri accesibile și extinderea zonei economice – locuri de muncă bine plătite. Ai un viitor a unui oraș care va trece 600.000 – 1 milion de oameni”, a explicat Emil Boc, la ZIUA LIVE, potrivit zcj.ro.
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile