Viitorul este incert pe piața muncii. O studentă din Cluj-Napoca a povestit că încearcă de câteva săptămâni deja să-și găsească un loc de muncă part-time în oraș, dar, deși a aplicat la aproape 50 de anunțuri de angajare, nu a reușit.
Tânăra a explicat că nu a primit niciun răspuns și chiar și în momentele în care era contactată, angajatorul era nemulțumit pentru că e studentă.
„De câteva săptămâni am început să caut un job part-time. Ce s-a întâmplat cu piața de muncă în Cluj? Am depus la minim 40-50 de locuri de muncă (fără exagerare) și ori nu am primit încă niciun răspuns sau când auzeau fraza ‘sunt studentă’ zici că le spuneam una de mama. Nu înțeleg:)) Am mai lucrat în trecut cu carte de muncă prin Iulius, dar la program full. Acum am nevoie de un job part-time pe care să îl combin și cu facultatea ofc. Dacă aveți vreo idee sau propuneri sunt binevenite”, a explicat tânăra, pe o rețea de socializare.
Ce păreri au clujenii
Mai mulți clujeni i-au oferit sfaturi tinerei și i-au explicat ce joburi ar putea fi făcute part-time.
- „Nu prea mai sunt job-uri part-time din cauză că se plătește la stat ca pentru un full time. La iulius ia la rând magazinele cu afișul cu te vrem în echipa noastră. E mai bine fizic”.
- „Dacă ai cunoștințe care lucrează într-un loc unde ai vrea sa lucrezi, roagă-i să vorbească cu cine e șef, o recomandare merge mult mai departe decât orice aplicare”.
- „Doar în Horeca cred că poți găsi un program part-time flexibil care să se poată mula nevoilor tale cu facultatea. Eu am lucrat la Caro și ca student, și ca second job, și îmi făceam programul cum voiam. Am încercat în mai multe părți, dar program așa flexibil ca acolo n-am întâlnit nicăieri. Știu că la mec și KFC erau ceva variante decente ca și program, dar banii erau execrabili. Nu că ai avea mare salariu ospătar, dar ciubucul te mai scoate din groapă. Eu când lucrăm 2-3 zile pe sapt făceam vreo 3 mii de lei și îmi permiteam să trăiesc din ei (acum 3 ani deja, ce trece timpul). Un alt plus la aproape orice restaurant sau fast food e că primești mâncare, și asta te scoate de o cheltuială. Când zic program flexibil, nu zic că lucrez de luni până vineri câte 4h pe zi, de la 12 la 4 sau cv de genul. Asta nu o să găsești niciodată (nicăieri). Când zic flexibil în Horeca mă refer că lucrezi sâmbătă-duminică și încă o zi două din timpul săpt (câte 10-12h pe zi). Eu lucrăm ceva de genul: vineri: 18:00 – 04:00, sâmbătă: 18:00 – 04:00, duminică: 10:00 – 00:00”.
- „Mai e varianta să lucrezi ospătar la evenimente, iei undeva la 500 de lei pe eveniment, deci 1.000 pe săptămână. Ceea ce e ok”.
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile