Andrei Iulian Ciocan, un tânăr din Cluj, a obținut locul trei la Campionatul Mondial de Pizza în inima Italiei, la Parma, acolo unde pizza e tradiție, artă și mândrie națională.
El a reușit să impresionese juriul cu un ingredient special pe care l-a folosit pentru pizza: păstrăv afumat maturat în cobză de brad. De asemenea, pentru pizza lui a mai folosit mazăre verde, mozzarella și brânză românească.

„În drumul meu spre Campionatul Mondial de Pizza din Parma, unde am avut onoarea să urc pe podium și să reprezint România, am simțit susținerea unor oameni care mi-au fost aproape nu doar ca instituție, ci ca familie.
Mulțumesc din suflet Primaria Comunei Iacobeni locul de unde am plecat cu visuri mari și rădăcini puternice. Voi sunteți parte din această reușită, parte din această bucurie!
Faptul că am putut ridica steagul României și să duc numele satului meu peste hotare este o onoare uriașă, iar sprijinul vostru a însemnat enorm”, a scris Andrei, pe pagina sa de Facebook.

Locul 3 mondial la Pizza in teglia
Andrei a obținut locul 3 mondial la categoria Pizza in teglia (pizza la tavă).
Performanța lui este cu atât mai lăudabilă cu cât s-a luptat în competiție cu peste 700 de pizzeri din nu mai puțin de 55 de țări de pe 5 continente.

Andrei este originar din Bucovina, locuiește de 10 ani în comuna Iacobeni din Cluj-Napoca și lucrează într-o pizzerie locală.
„Podiumul pe care am urcat la Parma poartă și numele vostru. Ați fost alături de mine pas cu pas și vă sunt profund recunoscător.
Această medalie nu e doar a mea – este a tuturor celor care au crezut în mine”, a mai precizat Andrei.
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile