Potrivit unui studiu, românii alocă, în medie, 800 de lei pentru masa și pregătirile de Paște. Aceștia spun că alegerea produselor este influențată de dorința de a susține producătorii locali.
De asemenea, bugetul alocat Sărbătorilor Pascale este mai mare pentru familiile cu copii și pentru cei cu venituri lunare mai mari de 1.000 euro, aceștia depășind suma medie de 800 lei.
Studiul arată că ouăle roșii sau carnea sunt în topul preferințelor românilor de Paște, notează Agerpres.
Prețuri în piețele din Cluj-Napoca
Clujenii se pregătesc pentru masa de Paște din acest an. Prețurile din piețe sunt acum în centrul atenției, mai ales cele pentru carnea de miel, legume sau ouă.
Într-un context economic în care fiecare leu contează, am fost prin piețele din cartierele Zorilor și Gheorgheni din Cluj-Napoca pentru a vedea cu cât se vând produsele principale pentru masa de Paște.

Prețuri pentru masa de Paște
O salată verde costă 6 lei, un kilogram de roşii este 18 lei, un kilogram de castraveţi este 15 – 16 lei, iar un kilogram de cartofi albi este 5 lei.

De asemenea, kilogramul de spanac este 10 lei, loboda 12 lei, iar o legătură de leurdă 7 lei. Totodată, o legătură de leuștean este 5 lei și usturoiul verde este 3 lei.


Țelina se vinde cu 10 lei/kg, pătrunjelul rădăcină este 12 – 15 lei/kg, pătrunjelul verde este 2 lei/legătură, iar morcovii sunt 6 lei/kg.

Ceapa albă se vinde cu 5 – 6 lei/kg, ceapa roșie cu 10 lei/kg, vinetele sunt cu 12 – 15 lei/kg, ardeii roșii cu 20 – 25 lei/kg, iar dovlecelul se vinde cu 14 – 16 lei/kg.



Ridichile sunt între 2,5 – 3 lei/legătură și la fel și ceapa verde. Varza roșie este 7 lei/kg, iar sfecla roșie 6 lei/kg.

Clujenii trebuie să dea 50 lei/kg pentru carnea de miel în măcelăriile din piață, iar pentru ouă plătesc 2 lei/bucată.


Lasă un Răspuns
Vezi comentariile