La Cluj-Napoca continuă programul multianual de sterilizare gratuită a câinilor și pisicilor de rasă comună și a metișilor acestora, cu stăpân domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, respectiv a pisicilor de rasă comună și a metișilor acestora, fără stăpân, de pe raza municipiului.
Cabinete veterinare
Deținătorii de câini și pisici de rasă comună și metișii acestora, care au domiciliul stabil pe raza municipiului Cluj-Napoca, beneficiază de servicii de sterilizare a acestora, cu titlu gratuit, la oricare dinte cabinetele veterinare:
SC Croma Impex SRL
Str. Siretului, nr. 20, municipiul Cluj-Napoca, telefon 0737.165.563
B-dul 21 Decembrie1989, nr. 148, municipiul Cluj-Napoca, telefon 0737.045.106
Orar de funcționare:
- Luni – Vineri – interval orar: 9.00-19.00
- Sâmbătă – interval orar: 9.00-15.00
Healty Pet Center SRL
Str. Corneliu Coposu, nr. 48, municipiul Cluj Napoca ,telefon 0364.155.539
Orar de funcționare: Luni – Vineri – interval orar : 12.00-20.00
SC VETERINARIUS SRL
Str. Callatis, nr.5, municipiul Cluj Napoca , telefon : 0744.534.484 ; 0264.433.260
Orar de funcționare: Luni – Vineri – interval orar : 10.00-20.00
Ce trebuie să faci?
Procedura privind serviciile de sterilizare a câinilor și pisicilor de rasă comună, cu stăpân, de pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca:
- Persoanele care dețin câini și pisici de rasă comună și sunt domiciliate în Municipiul Cluj-Napoca se vor înscrie, pentru efectuarea serviciilor de sterilizare a acestora.
- Înscrierea se realizează prin transmiterea unei cereri tip (Anexa nr. 1 la Program), la Serviciul Ecologie urbană din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca – VEZI AICI CEREREA.
- Cererea se transmite online la Serviciul Ecologie urbană la adresa de e-mail: ecologieurbana@primariaclujnapoca.ro, fizic la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni al primăriei municipiului Cluj-Napoca sau la primăriile de cartier.
- Cererile se înregistrează de către persoana/persoanele desemnate cu atribuții în implementarea prezentului program, din cadrul Serviciului Ecologie urbană în ordinea primirii acestora.
- Cererea se va transmite/depune împreună cu carnetul de sănătate al câinelui/pisicii (copie).
- Acordarea contravalorii serviciilor de sterilizare se face în ordinea înregistrării cererii.
- În baza cererii, persoanele desemnate din cadrul Serviciului Ecologie urbană eliberează, solicitantului/stăpânului câinelui/pisicii, un Bon de sterilizare. Bonul de sterilizare, se constituie Anexa 2 la Program și este un document cu serie și număr unic.
- În vederea efectuării serviciilor de sterilizare, solicitantul/stăpânul câinelui/pisicii predă medicului veterinar Bonul de sterilizare.
- Medicii veterinari asigură completarea, semnarea și parafarea bonului de sterilizare după efectuarea operațiunii de sterilizare, apoi înnapoiază stăpânului de câine/pisică o copie a bonului, iar originalul îl vor anexa facturii lunare emise în vederea decontării sterilizării subvenționate. De asemenea, medicii veterinari au obligația, pe proprie răspundere, de a consemna efectuarea operațiunii de sterilizare în Registrul RECS și în carnetele de sănătate.
- Medicul veterinar facturează lunar contravaloarea sterilizărilor efectuate în luna anterioară plății acestor servicii. Factura va fi însoțită de un centralizator și bonurile de sterilizare în original, având înscrise toate informațiile solicitate în formular. Bonurile incomplete vor fi refuzate la plată.
Municipiul Cluj-Napoca va asigura, de la bugetul local, finanțarea costurilor aferente serviciilor de sterilizare a câinilor și pisicilor de rasă comună și a metișilor acestora, cu stăpân domiciliat în municipiul Cluj-Napoca, pentru anul 2025, după cum urmează:
- a) 350 lei/câine mascul, cu T.V.A. inclus;
- b) 400 lei/câine femelă, cu T.V.A. inclus;
- c) 300 lei/pisică mascul, cu T.V.A. inclus;
- d) 350 lei/pisică femelă, cu T.V.A. inclus.
Medicul veterinar de liberă practică, contractat, va efectua tratamentul post operator corespunzător, asigurând toate medicamentele, materialele sanitare, echipamentul medical și resursa umană.
Sterilizare gratuită pentru pisici fără stăpân
Dacă ai găsit o pisică fără stăpân și vrei să o sterilizezi, o poți face gratuit.
Cum procedezi:
- Faci o programare la 0724 534 425 (luni-vineri, între 9:00-17:00) sau pe email la asociatia_nuca@yahoo.com.
Pentru pisicile care nu pot fi prinse cu mâna și transporatate în cuști de transport, asociația Nuca pune la dispoziție cuști capcană. Asociația Nuca poate ajută unde este necesar cu voluntari și transportul pisicilor către cabinet, în caz că acest lucru nu este posibil de efectuat de către persoană care solicită ajutorul.
Campania de sterilizare gratuită se va desfășura până la sfârșitul anului, în limita bugetului alocat.
Condiții pe care să le îndeplinească animalele
- Animalele nu trebuie hrănite cu minim 12 ore înainte de intervenția chirurgicală.
- Vârsta minimă: a) 6 luni pentru femele (câine/pisică), b) 8 luni mascul câine, c) 10-12 luni mascul pisică.
- Să nu fie în lactație (2 săptămâni de la înțărcare).
- Să nu fie în călduri.
- Animalele gestante se pot steriliza doar în prima lună de gestație.
- La animalele cu vârstă de peste 7 ani se recomandă consultații și analize suplimentare de specialitate.
- De asemenea, animalele programate pentru sterilizare trebuie să fie într-o stare corespunzătoare de sănătate.
- Se va avea în vedere: intervalul de timp între 2 sterilizări, conform prevederilor specifice.
- În urma sterilizării, animalele vor fi supravegheate de stăpân pe spațiul privat (la domiciliu).
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile