Rămâi la curent cu tot ce se întâmplă în oraș

Spectacole pentru cei mici, la Cluj, în weekend. „Sărmanul Dzsoni și Arnica” și „Motanul încălțat”

Foto: Teatrul de Păpuși PUCK

Cei mici și cei mari sunt așteptați în acest weekend la Teatrul de Păpuși „Puck” din Cluj-Napoca la două spectacole inspirate din literatura clasică pentru copii.

Este vorba de „Sărmanul Dzsoni și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”, în regia Ibolyei Varga (sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 11:00) și „Motanul încălțat”, în regia lui Cristian Nedea (duminică, 26 ianuarie, de la ora 11:00).

„Sărmanul Dzsoni și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”

Sâmbătă, 25 ianuarie, de la ora 11:00, pe scena instituției va fi prezentat spectacolul „Sărmanul Dzsoni și Arnica”/„Szegény Dzsoni és Árnika”, după Ervin Lázár, în regia Ibolyei Varga. 

Este un spectacol despre dragoste adevărată, responsabilitate, loialitate, perseverență, libertate și multe alte valori fundamentale. 

Dramaturgia este semnată de Zsolt Láng, regia de Ibolya Varga, muzica de Zsolt Lászlóffy, iar scenografia de Szilárd-Zsolt Filep. În distribuție: Balogh Dorottya, Domokos Szabolcs/Szűcs Tamás, Giriti Réka, Kötő Áron, Mostis Balázs, Patka Ildikó, Péter Izolda și Urmánczi Jenő.

Spectacolul se joacă în limba maghiară, iar vârsta minimă recomandată este de patru ani.

„Motanul încălțat”

Duminică, 26 ianuarie, de la ora 11:00, pe aceeași scenă va fi prezentat spectacolul „Motanul încălțat”, după Charles Perrault.

Scenariul și regia: Cristian Nedea

Povestea clasică a Motanului încălțat este reinterpretată, propunerea regizorului Cristinel Nedea respectând rețeta unui love story, dar unul pisicesc prin excelență.

„Pentru Motanul încălțat, lumea e doar un decor și oamenii sunt doar o figurație necesară. Întreaga relație cu stăpânul este văzută aici ca o simplă unealtă a îndeplinirii destinului pisicesc. Și cum ar putea fi altfel, când pisica se îndrăgostește? Povestea e a neamului mâțesc”, subliniază regizorul.

Spectacolul „Motanul încălțat” este o creație colectivă coordonată de Cristinel Nedea.

Distribuția și interpretarea muzicală: Ionuț Constantinescu, Ion Iurcu și Iulian Lungu.

Scenografia și pictura sunt semnate de Elena Ilaș, sculptura de Florin Marin, iar ilustrația muzicală de Ion Iurcu.

Coordonarea muzicală: Arona Bogdan.

Spectacolul este prezentat în limba română, iar vârsta minimă recomandată este de trei ani.

Informații despre bilete

Biletul de intrare la spectacolele prezentate la sediu în zilele de sâmbătă și duminică costă 48 de lei pentru adulți, 24 de lei pentru pensionari și 12 lei pentru preșcolari, elevi și studenți.

De asemenea, biletul de intrare la spectacolele jucate la sediu de luni până vineri costă 10 lei pentru copii, elevi, studenți (tarif redus cu 75%), pentru pensionari 20 de lei (tarif redus cu 50%), iar pentru adulți 40 de lei.

Biletele se pot achiziționa online, accesând următoarele linkuri: 

Pentru spectacolul de sâmbătă, de la ora 11:00, AICI. 

Pentru spectacolul de duminică, de la ora 11:00, AICI.  

De asemenea, se pot achiziționa bilete și de la casieria din foaierul teatrului, în limita locurilor disponibile,  înainte de intrarea la spectacole.

Spectatorii sunt rugați să ajungă cu 15 minute înainte de ora de începere a spectacolului.