VEZI PROGRAMUL Tîrgului de Crăciun din Piața Unirii

Povestea bradului de Crăciun. Cine a adus tradiția împodobirii în România

Foto: pexels.com

Împodobirea bradului de Crăciun, o tradiție importantă a sărbătorilor de iarnă. 

Bradul mai este denumit și pomul vieții, deoarece el rămâne verde tot timpul, simbolizându-l, astfel, pe Isus Hristos, veșnic viu. 

Împodobirea bradului de Crăciun în România

În România, bradul de Crăciun a fost împodobit pentru prima dată în palatul regelui Carol I de Hohenzollern, în anul 1866. De atunci, românii au preluat această tradiție și în fiecare an, alături de cei dragi, împodobesc bradul de Crăciun, notează tradiții-superstiții.ro. 

La început, bradul de Crăciun era împodobit cu fructe, flori de hârtie sau biscuiți. Pe parcursul anilor oamenii au început să îl împodobească cu globulețe de sticlă, beteală, bomboane de ciocolată sau instalații luminoase. 

Stea în vârful bradului de Crăciun

În fiecare casă există obiceiul ca în vârful bradului de Crăciun să fie așezată o stea, ea fiind cea care i-a călăuzit pe magi până la Betleem. Despre stea se spune că aduce noroc și îndeplinește dorințe. 

De asemenea, românii ornează casa și cu coronițe de Crăciun pe care le agață la ușile de la intrare, acestea simbolizând sănătatea și norocul, iar forma rotundă a acestora reprezentând veșnicia dragostei. 

Românii ornează casa și cu vâsc. Se spune despre vâsc că este o plantă tămăduitoare, ce simbolizează armonia și pacea. De asemenea, sărutul sub vâsc face mai puternică iubirea într-un cuplu. 

Bradul de Crăciun este cel mai îndrăgit obicei al sărbătorilor de iarnă, datorită faptului că aduce bucurie, fericire, speranță și magie în fiecare casă.