Șef lucr. dr. Alexandra Corduneanu, de la Facultatea de Medicină Veterinară (USAMV Cluj-Napoca) a fost selectată pentru a primi una dintre cele mai prestigioase burse postdoctorale europene, Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowship (MSCA-PF), oferită prin programul Horizon Europe al Comisiei Europene.
Bursa este acordată cercetătorilor de vârf, care au astfel oportunitatea de a-și consolida cariera prin mobilitate internațională, dezvoltare profesională și cercetare inovatoare. În 2024 au aplicat 10.360 de cercetători și au fost selectați 1.696, între care se numără și cercetătoarea de la USAMV Cluj.
Bursă la Paris
Şef lucr. dr. Alexandra Corduneanu își va desfășura activitatea de cercetare la „Institut National de Recherche pour l’Agriculture, l’Alimentation et l’Environnement” (INRAE), unitatea de cercetare gazdă UMR-BIPAR (www.inrae.fr; www.microbiotick.com), din Paris, pentru o perioadă de doi ani, începând cu data de 01.09.2025, unde va lucra la un proiect ambițios intitulat „Exploring how bat microbiome and their natural antibodies modulate tick immunity and pathogen fitness”.

„Scopul acestui proiect este de a investiga felul în care anticorpii naturali specifici glicanilor, produși de bacteriile din microbiomul intestinal al liliecilor, pot activa sistemul imunitar al gazdei și al vectorului, influențând microbiota acestora și fitness-ul agenților patogeni transmişi, astfel încât să contribuie la prevenirea bolilor zoonotice și la conservarea biodiversității. Sunt profund onorată și recunoscătoare persoanelor care m-au susţinut în obţinerea acestei bursei postdoctorale Marie Skłodowska-Curie Postdoctoral Fellowship și aștept cu nerăbdare să contribui la avansarea cercetării științifice prin această oportunitate incredibilă”, a precizat Alexandra Corduneanu.
Importanța obținerii unei burse Marie Skłodowska-Curie
Această bursă oferă oportunități unice:
- Munca cercetătorilor într-un mediu academic de prestigiu, alături de lideri în domeniul lor de cercetare;
- Dezvoltarea unor competențe avansate, atât în ceea ce privește cercetarea fundamentală, cât și cea aplicată;
- Participarea la programe de formare profesională, workshopuri și conferințe internaționale, prin care se contribuie la dezvoltarea unor rețele profesionale extinse;
- Creșterea vizibilității cercetărilor prin publicarea rezultatelor în reviste științifice de top și prin colaborări interdisciplinare;
- Deschiderea de noi oportunități pentru obținerea de finanțări viitoare și avansarea în carieră.
Lasă un Răspuns
Vezi comentariile